miercuri, 3 decembrie 2008

Spargeti-va propria retea wireless !

Pentru a descoperi daca reteaua dumneavoastra wireless prezinta brese, treceti cel mai bine in rolul hacker-ului care doreste sa va acceseze reteaua.
Exista o serie de utilitare pentru Windows ( de exemplu NetStumbler si Nessus), dar cele mai bune programe de atac ruleaza sub Linux.
In caz ca nu aveti Linux instalat: cu Troppix si Whax va stau la dispozitie doua distributii live-cd care contin toate utilitarele de hacking precum si drivere pentru adaptoarele WLAN uzuale. Imaginile ISO pentru aceste distributii le puteti accesa la http://files.tuto-fr.com .
Daca doriti sa incercati sa accesati reteaua din exterior cu un notebook si sa va puneti astfel in piele unui Wardriver adevarat, este recomandata utilizarea unui echipament relativ asemanator: antena majoritatii adaptoarelor WLAN de pe placa de baza a notebook-urilor este de obicei slaba. De aceea hackerii utilizeaza cu predilectie adaptoare de retea la care se poate conecta o antena externa. Uneltele tipice pentru Wardriveri sunt cele trei placi WLAN Orinoco/Proxim 802.11 b/g Gold, Buffalo Aisstation 53CS. Toate aceste placi dispun de un conector pentru anetan externa si sunt compatibile si sub Linux.
Serviciul de chei digitale: Kismet este un sniffer de pachete, care intercepteaza si protocoleaza traficul dintr-o retea. Pachetele ascultate se pot memora pe HDD intr-un format care poate fi citit de programul de decriptare Airsnort. In plus, pot si spionate adresele MAC utilizate in retea - www.kis-metwireless.net .
In cazul in care utilizati criptarea WEP, incercati cu Airsnort sau Aircrack sa vedeti cat dureaza pana ce traficul este descifrat: astfel veti sti dupa ce perioada de timp trebuie sa schimbati cheia, pentru a impiedica atacuri cu Airsnort si Aircrack. Airsnort supravegheaza pe ascuns traficul WLAN si stabileste cheia imediat ce a acumulat suficiente pachete. In cazul unui trafic criptat WEP cu o cheie pe 128 de biti sunt insa necesare 500.000 de pachete cu aceeasi cheie.
Cu AirCrack ( www.aircrack-ng.org) puteti ataca, pe langa WEP, si criptarea WPA. Programul e compus din diverse module care exploateaza anumite vulnerabilitati din WEP. Pentru atacuri la WPA, AirCrack foloseste brute-force.

Folositi utilitarele prezentate doar in reteaua proprie ! :)

Niciun comentariu: